Chiar daca ai putea sa fii deja indragostit de salata caprese (rosii, mozzarella, ulei de masline si busuioc), iti propunem o reteta noua si un truc surprinzator. inainte de a le folosi in salata, marineaza feliile de mozzarella pentru doar jumatate de ora. Chiar vei fi surprins de savoarea salatei!

Ingrediente

  • 2 portii
  • 4 rosie mare (soiul inima de bou)
  • 400 g mozzarella proaspata sau cas , orice branza va place,
  • 3 fir de busuioc
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 lingura cu otet de orez
  • 20 g frunze de rucola
  • piper negru
  • sare

Mod de preparare

Pasul 1: Taie bucata de mozzarella in 12 felii aproximativ egale.

Pasul 2: Amesteca uleiul cu frunzele de rucola si busuioc tocate fin, completeaza cu otetul de orez, sare si piper negru proaspat rasnit. Toarna marinada obtinuta peste feliile de mozzarella si lasa-le la marinat pentru jumatate de ora.

Pasul 3: Feliaza rosiile (aproximativ in cinci) si intrepatrunde cate o bucata de mozzarella marinata (ca un turnulet). Serveste cu marinada ramasa.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 625 afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 643 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 414 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 472 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 4.1k afisari
Rulada cu sunca

Rulada cu sunca

Creata de Marian · 4.0k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 4.2k afisari