Risotto-ul este un adevarat rasfat pentru papilele gustative, un bun exemplu pentru ceea ce in lumea culinara se numeste „confort food”. Are insa reputatia unui preparat dificil de facut, care dureaza mult. Adevarul e ca, desi e nevoie de atentie la fiecare etapa, odata ce te apuci de gatit, este gata în maximum 30'. Este important insa sa ai toate ingredientele gata inainte de a da drumul la foc. Dupa preparare, serveste risotto-ul imediat. Cu cat sta mai mult va pierde din textura cremoasa, capatand o consistenta gelatinoasa.
Delicios pentru copii si musafiri.
4 portii :
2: Taie ceapa cat mai fin si caleste-o in 20g de unt, intr-o cratita preferabil antiaderenta, timp de 5 minute.
3: Adauga orezul si continua gatirea amestecand continuu pana ce acesta devine translucid. Toarna vinul, da intr-un clocot si micsoreaza focul.
4: Adauga un polonic de supa si pune si sofranul. Toarna treptat cate un polonic de supa dupa ce precedentul se absoarbe, amestecand continuu.
5: Continua gatirea pana ce orezul este cremos dar inca ferm in interior (aprox. 18 min). Ia de pe foc, adauga restul de unt, parmezanul si potriveste de sare si piper.
6: Acopera si mai lasa inca 5 minute. Serveste-l in farfurii incalzite.
Este o garnitura perfecta pentru un alt preparat tipic italian, osso buco.