O reteta minunata pentru toamna, cand avem dovleac si nuci, ingredinete principale cu multe vitamine, necesare sanatatii noastre.
Este usor de preparat si nu este costisioare.
Un deliciu pe masa familiei !
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Pentru garnisit:
1. Pentru aluat, untul şi zahărul se freacă cu lingura, se adaugă oul şi se amestecă energic. Se adaugă făina, sarea şi se amestecă din nou cu rapiditate. Aluatul se strânge într-o bilă care se dă la rece pentru 20 de minute.
2. Pulpa de dovleac, fără coajă şi seminţe, se pune la fiert în apă pentru 20 de minute. Apoi, se mixează pentru a obţine un piure în care se adaugă frişca, ouăle, zahărul tos şi cel vanilat, nucșoara şi sarea.
3. Aluatul se întinde într-o foaie care se transferă în forma de copt, se găureşte cu furculiţa şi se toarnă amestecul de dovleac.
4. Pe toată suprafaţa se presară apoi nuci mărunţite care să constituie un fel de capac. Se dă la copt 40 de minute. Când nuca este frumos rumenită, plăcinta e gata.
Gustoasa, cu multe vitamine si sanataosa pentru toti !!