Dovleacul copt este un izor de sanatate pentru familie, este delicios si gustos.
Se prepara usor si poate inlocui cu succes orice desert .
Un deliciu al toamnei , cu multe vitamine !
1. Se taie dovleacul în felii subţiri de 1-1,5 cm.
Într-o tavă de copt, unsă cu unt sau ulei, se aranjează feliile de dovleac, înţepate cu furculiţa din loc în loc.
Se presară deasupra zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie rasă şi se stropeşte cu esenţă de vanilie.
2. Se adaugă, câte puţin, vinul îndoit cu apă, pentru ca dovleacul să se înmoaie, şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, până când dovleacul se caramelizează deasupra, timp de 30-40 de minute.
Se serveşte cald sau rece, ornat cu dulceaţă de coacăze şi bucăţele de nuci, sau cu ce va place si aveti in camara.
Un deliciu sanatos de toamna !