Quesadilla poate fi o idee de mic dejun copios, pentru întreaga familie. Câteva bucăți de cașcaval topit, ceapă caramelizată, ciuperci, pătrunjel proaspăt și puțin usturoi, combinate și turtite între două tortillas crocante îți pot însenina dimineața și îți pot da energia necesară pentru câteva ore bune de lucru.

Ingrediente

  • 2 tortillas mici
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 5-6 ciuperci champignon (medii)
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • 2 linguri de supă de vită (se poate înlocui cu vin alb, sec)
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • 1 ceașcă de cașcaval ras
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Se ia o ceapă, se taie cubulețe și se călește în ulei de măsline (dacă nu vă place uleiul de măsline, puneți de care vreți, pentru că nu e mare diferență)

Se ia o ceapă, se taie cubulețe și se călește în ulei de măsline (dacă nu vă place uleiul de măsline, puneți de care vreți, pentru că nu e mare diferență)

Luați 5-6 ciuperci albe, spălați-le, tăiați-le bucăți și adăugați-le în tigaie. Puneți sare și piper după gust.

În aproximativ 10 minute ciupercile vor fi gata, ceapa va fi moale, așa că e timpul să adăugați 3-4 căței de usturoi mărunțiți, iar apoi două linguri de supă de vită, ca să deglazurați tigaia (nu știu dacă acest cuvânt există, dar ideea este să dizolvați toată bunătatea lipită de fundul tigăii). Țineți tigaia la foc mic, până când se evaporă mare parte din zeamă. Luați tigaia de pe foc și adăugați pătrunjel tocat.

n timp ce se gătesc ciupercile, nu stați degeaba, puneți mâna și radeți niște cașcaval (aproximativ o ceașcă de cașcaval ras pentru fiecare quesadilla).

Într-o tigaie, încălziți o linguriță de ulei de măsline. Adaăugați o tortilla, frecați-o puțin de fundul tigăii, ca să se întindă uleiul, și lăsați-o să se încălzească un minut.

Întoarceți-o și lăsați-o un minut și pe cealaltă parte.

Repetați procedura cu tortilla a doua, după care presărați deasupra ei jumătate din cașcavalul ras.

Puneți umplutura, având grijă să o întindeți uniform.

Acoperiți cu restul de cașcaval, apoi cu cealaltă tortilla.

Puneți quesadilla la foc mic pentru aproximativ două minute, apoi întoarceți-o și mai lăsați-o două minute sau până se topește cașcavalul.

Aveți grijă când o întoarceși, pentru că stratul de umplutură tinde să iasă, și vă puteți trezi cu podeaua plină de ciuperci. Cel mai ușor este să acoperiți tigaia cu o farfurie, apoi să o întoarceți, astfel încât quesadilla să aterizeze pe farfurie. Apoi lăsați-o să alunece înapoi în tigaie.

Înainte de a fi adusă la masă, quesadilla se taie in patru și se servește cu sos salsa.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 577 afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 601 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 395 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 458 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

Creata de Dulceata22 · 3.9k afisari
Chiftele de linte

Chiftele de linte

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
DAL CU LEGUME

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari