Un preparat sofiticat pentru musafiri si mese festive,

Ingrediente

4 portii :

  • 4 Pentru marinare: pulpe de rata (aprox. 350g/ buc.)
  • 10 g de unt
  • 200 g de malai
  • 500 ml de lapte
  • 500 Pentru „pasat" (mamaliga cu lapte): ml de apa
  • 10 g de cimbru
  • 50 g de usturoi zdrobit
  • 500 g de zahar
  • 500 g de sare
  • Pentru confiere: untura de rata

Mod de preparare

1: Amesteca sarea, zaharul, cimbrul si usturoiul. Intr‑o tava pune 1/4 din compozitie ca pat pentru pulpe si restul peste ele. Lasa la marinat 12 ore. Apoi scoate pulpele, spala-le sub jet de apa si lasa-le la scurs.

2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere (aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.

3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba, adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.

4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.

5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta.

Se serveste cald. Delicios preparat !!

Lasa un comentariu | 1 comentarii
 •   • 

Felicitari, arata grozav preparatul. cred ca este si gustos .

Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 612 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 720 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 489 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 439 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 4.1k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Pate de linte

Pate de linte

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari