Un preparat sofiticat pentru musafiri si mese festive,
4 portii :
1: Amesteca sarea, zaharul, cimbrul si usturoiul. Intr‑o tava pune 1/4 din compozitie ca pat pentru pulpe si restul peste ele. Lasa la marinat 12 ore. Apoi scoate pulpele, spala-le sub jet de apa si lasa-le la scurs.
2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere (aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.
3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba, adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.
4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.
5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta.
Se serveste cald. Delicios preparat !!
Felicitari, arata grozav preparatul. cred ca este si gustos .