Pulpa de miel cu ciuperci si costita afumata
Pulpa de miel cu ciuperci si costita afumata

Un deliciu pentru sarbatorile de Paste.
Este sanatoasa si gustoasa, cu orice garnitura.

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 felie ţelină
  • câteva rondele de ardei iute ( dacă agreaţi puţină iuţeală, dacă nu, nu puneţi)
  • 300- 400 ciuperci
  • 150 gr costita afumata sau bacon
  • 4-5 roşii coapte bine sau o conservă de roşii cubuleţe
  • 1 pahar cu vin alb
  • supă de legume sau apă
  • cimbru, piper, 2 foi de dafin, sare
  • cartofi pentru piure sau orice garnitura va place, poate fi si mazare verde, fasole verde, conopida, etc.
  • ulei

Mod de preparare

1. Pulpa de miel trebuie să fie la temperatura camerei şi să nu fie atunci scoasă din apă. O tăiem felii transversale de 2-3 cm. O asezonam cu sare mare şi piper proaspăt măcinat şi o punem într-o tigaie încinsă. O rumenim câteva minute pe ambele părţi, pentru ai potenţa aroma şi o lăsăm deoparte.

2. Tăiem, ceva mai mare, ceapa, morcovul şi ţelina. Ardeiul iute îl tăiem rondele. Le punem pe toate la călit, într-o cratiţă. Condimentăm şi aromăm cu sare, piper boabe, cimbru şi foi de dafin. Le călim până ce ceapa devine sticloasă.

3. Tăiem baconul şi îl adăugăm în cratiţă, alături de legume. Amestecăm şi mai călim două minute pentru ca baconul să aromeze şi să lase gust.

4. Curăţăm ciupercile de eventuale resturi de compost, cu un prosop uscat şi curat şi le tăiem felii. Le adăugăm în cratiţă. Amestecăm uşor şi lăsăm pe foc redus până ce ciupercile pierd apa şi se gătesc.

5. Adăugăm roşiile decojite cubuleţe. Amestecăm şi lăsăm să înceapă să bolborosească uşor. Gustăm şi eventual mai adăugăm puţină sare.

6. Aşezăm pulpa de miel rumenită în sosul format. Punem un pahar de vin alb şi completăm cu supă de legume sau apă, până ce carnea este aproape acoperită.

7. Punem capac la cratiţă şi o introducem în cuptorul bine încins. Lăsăm focul mic şi gătim încet timp de min. 3 ore. După 3 ore verificăm dacă a scăzut suficient şi s-a format un sos mai gros, consistent. Luăm capacul cratiţei şi mai lăsăm 20-30 de minute, după care oprim focul.

8. Se prepara o garnitură, alegând de data asta un piure aromat cu frunze tocate de busuioc. Am format pe farfurie un pat de piure şi peste, am aşezat bogatul sos şi felia de pulpă

Este un deliciu, sanatoas si gustos !

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 498 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 611 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 467 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 425 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Creata de Mary · 3.8k afisari
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Tagliatelle cu ineluse de legume

Tagliatelle cu ineluse de legume

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Chiftele cu cartofi si somon

Chiftele cu cartofi si somon

Creata de Silvia · 2.7k afisari