PUI PICCATA- un deliciu de la prieteni
PUI PICCATA- un deliciu de la prieteni

Este o reteta italiana, usor de preparat, gustoasa si delicioasa.
Pentru ca cei mici prefera carnea de pui, acest preparat este ideala pentru a le servi un meniu sanatoas.

Ingrediente

  • 2 bucăți mari de piept de pui dezosat
  •  1 lingură ulei de măsline
  •  1 lingură cu vârf de unt
  •  1 cățel de usturoi tocat
  •  2 linguri roșii uscate tocate
  •  2 linguri de vin alb
  •  zeama de la o lămâie
  •  220 ml supă de pui
  •  2 linguri de capere
  •  2 linguri de unt
  •  110 ml smântână pentru gătit
  •  3 linguri de făină
  •  sare și piper după gust
  • legume pentru garnitura, de care doriti si va place
  • paste pentru garnitura, cum va place
  •  OPȚIONAL: pentru decorat, pătrunjel tocat și o lămâie

Mod de preparare

Taie pieptul de pui în 2, transversal și bate ușor fiecare bucată ca pentru șnițele. Dacă faci asta, va rămâne mai fraged și, totdată, se va găti mai repede. Asezonează cu sare și piper. Dă ușor puiul prin făină și scutură excesul – făina va ajuta, mai târziu, sosul să se îngroașe.

Încinge o tigaie mare. Toarnă uleiul de măsline, topește untul. Când începe să sfârâie adaugă bucățile de pui. Sotează puiul la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte, până devine ușor rumen. Scoate-le într-un vas și ține-le calde.

În același vas în care ai făcut puiul adaugă vinul, amestecând cu ce a rămas după ce ai scos carnea, ca să se omogenizeze aromele fabuloase. Adaugă apoi încet, amestecând continuu, supa de pui, zeama de lămâie, caperele – scurse înainte – și roșiile uscate. Adu sosul la punctul de fierbere -tot amestecând ușor și continuu. Lasă-l să scadă și să ajungă cam jumătate din ce ai în tigaie.

Adaugă smântâna și alte 2 linguri de unt. Asezonează după gust. Lasă aromele să se așeze, 1-2 minute. Adu la fierbere apoi redu focul la mediu. Amestecă ușor încă o dată, apoi adaugă puiul. Poți presăra deasupra pătrunjel și decora cu felii subțiri de lămâie.

Se poate servi cu orice garnitura doriti, paste, cartofi, mazare, conopida, morcovi, fasole, totul este natural si cu multe vitamine.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 619 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 729 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 489 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 439 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Sarmale cu carne de pasăre

Sarmale cu carne de pasăre

Creata de Elena · 4.0k afisari
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 4.2k afisari
Ciulama de gaina, rata sau gasca

Ciulama de gaina, rata sau gasca

Creata de AncaEnache · 4.7k afisari
Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Creata de Irina · 4.3k afisari