Este o reteta italiana, usor de preparat, gustoasa si delicioasa.
Pentru ca cei mici prefera carnea de pui, acest preparat este ideala pentru a le servi un meniu sanatoas.
Taie pieptul de pui în 2, transversal și bate ușor fiecare bucată ca pentru șnițele. Dacă faci asta, va rămâne mai fraged și, totdată, se va găti mai repede. Asezonează cu sare și piper. Dă ușor puiul prin făină și scutură excesul – făina va ajuta, mai târziu, sosul să se îngroașe.
Încinge o tigaie mare. Toarnă uleiul de măsline, topește untul. Când începe să sfârâie adaugă bucățile de pui. Sotează puiul la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte, până devine ușor rumen. Scoate-le într-un vas și ține-le calde.
În același vas în care ai făcut puiul adaugă vinul, amestecând cu ce a rămas după ce ai scos carnea, ca să se omogenizeze aromele fabuloase. Adaugă apoi încet, amestecând continuu, supa de pui, zeama de lămâie, caperele – scurse înainte – și roșiile uscate. Adu sosul la punctul de fierbere -tot amestecând ușor și continuu. Lasă-l să scadă și să ajungă cam jumătate din ce ai în tigaie.
Adaugă smântâna și alte 2 linguri de unt. Asezonează după gust. Lasă aromele să se așeze, 1-2 minute. Adu la fierbere apoi redu focul la mediu. Amestecă ușor încă o dată, apoi adaugă puiul. Poți presăra deasupra pătrunjel și decora cu felii subțiri de lămâie.
Se poate servi cu orice garnitura doriti, paste, cartofi, mazare, conopida, morcovi, fasole, totul este natural si cu multe vitamine.