Pui ca la țară
Pui ca la țară

Pui ca la țară

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1 kg pui
  • 100 g untură
  • 600 g roșii
  • 200 g ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 100g smântână
  • piper sau 1 ardei iute
  • sare

Mod de preparare

Puiul se curăță, se taie în bucăți după care se sărează și se prăjesc într-o cratiță cu untură bine înfierbântată.

După ce carnea s-a rumenit, se scoate din cratiță, iar în untura rămasă se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt, 1 ardei iute, se stinge cu apă și se răstoarnă peste carne, lăsându-se să fiarbă împreună acoperit.

Roșiile se spală, se taie de pielițe, se taie în pătrate și se adaugă la carne când este aproape să se ia carnea de pe foc.

Se servește cu mămăliguță.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 484 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 600 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 467 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 404 afisari