Praz umplut cu carne
Praz umplut cu carne

Ingrediente

3 fire de praz groşi

500 g carne tocată de vită

1 morcov

20 g rădăcină pătrunjel

20 g păstârnac

2 ouă

pătrunjel verde tocat mărunt

ianibahar

boia

pătrunjel uscat

tarhon,

curry

cimbru

Mod de preparare

Se spală bine și se taie 3 fire de praz mai groși în 2 sau 3 bucăți (doar partea mai albă), se scoate din fiecare astfel de bucată miezul, lăsându-se pentru umplut doar 2-3 straturi din fiecare bucată.

Miezul rămas se toacă mărunt, se adaugă peste 500 g carne tocată de vită, împreună cu un morcov, rădăcină de pătrunjel și păstârnac date pe răzătoarea mică.

În compoziția de carne mai adăugăm 2 oua, puțin pătunjel verde tocat mărunt, iar ca și condimente: sare, boia, ienibahar, pătrunjel uscat de la plic, puțin usturoi granulat, tarhon, puțin curry și cimbru.

Se amesteca tot, iar cu aceasta compoziție se umplu rulourile de praz scobite.

Se așează rulourile într-o tavă unsă cu puțin ulei, se acoperă prazul cu sos de roșii.

Preîncălzim câteva minute cuptorul la temperatura maxima, apoi băgăm tava, reducând temperatura.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca
Piept de rata cu sos de zmeura

Piept de rata cu sos de zmeura

Creata de Trulio · 28 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Oua scotiene

Oua scotiene

Creata de Marioara Silvia · 2.2k afisari
Supa crema de praz cu cartofi

Supa crema de praz cu cartofi

Creata de Alexandra Anda · 2.2k afisari
Hamburgeri

Hamburgeri

Creata de Mirela · 2.3k afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Creata de Marcela · 2.2k afisari