Praz umplut cu carne
Praz umplut cu carne

Ingrediente

3 fire de praz groşi

500 g carne tocată de vită

1 morcov

20 g rădăcină pătrunjel

20 g păstârnac

2 ouă

pătrunjel verde tocat mărunt

ianibahar

boia

pătrunjel uscat

tarhon,

curry

cimbru

Mod de preparare

Se spală bine și se taie 3 fire de praz mai groși în 2 sau 3 bucăți (doar partea mai albă), se scoate din fiecare astfel de bucată miezul, lăsându-se pentru umplut doar 2-3 straturi din fiecare bucată.

Miezul rămas se toacă mărunt, se adaugă peste 500 g carne tocată de vită, împreună cu un morcov, rădăcină de pătrunjel și păstârnac date pe răzătoarea mică.

În compoziția de carne mai adăugăm 2 oua, puțin pătunjel verde tocat mărunt, iar ca și condimente: sare, boia, ienibahar, pătrunjel uscat de la plic, puțin usturoi granulat, tarhon, puțin curry și cimbru.

Se amesteca tot, iar cu aceasta compoziție se umplu rulourile de praz scobite.

Se așează rulourile într-o tavă unsă cu puțin ulei, se acoperă prazul cu sos de roșii.

Preîncălzim câteva minute cuptorul la temperatura maxima, apoi băgăm tava, reducând temperatura.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 564 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 665 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 488 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 436 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Oua scotiene

Oua scotiene

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Supa crema de praz cu cartofi

Supa crema de praz cu cartofi

Creata de Alexandra Anda · 2.7k afisari
Hamburgeri

Hamburgeri

Creata de Mirela · 2.7k afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Creata de Marcela · 2.6k afisari