O prajitura excelenta,
Pasul 1: Bate cu mixerul albusurile cu miezul de pastaie de vanilie pana capata volum. Adauga o treime din zahar imediat ce s-au spumat albusurile. Cand bezeaua devine lucioasa si tare, adauga restul de zahar pudra si mixeaza inca 3-4 minute.
Pasul 2: Toarna compozitia intr-un cerc de 18 cm diametru si din ce-ti ramane, pregateste mini bezele. Coace blatul si mini bezelele timp de o ora, la 85 de grade Celsius.
Pasul 3: Pentru crema, amesteca ouale cu galbenusurile. Incorporeaza zeama de lamaie si zaharul si fierbe totul la foc mic, amestecand constant, pana cand atinge temperatura de 82 grade Celsius.
Pasul 4: Ia de pe foc si adauga lamaita. Lasa sa ajunga la o temperatura de 40 grade C, adauga untul la temperatura camerei si amesteca.
Pasul 5: Pentru glasaj, inmoaie gelatina in apa foarte rece. Pune frisca pe foc, iar cand fierbe toarn-o peste ciocolata alba si gelatina hidratata. Adauga untul la temperatura camerei si putin colorant galben, amesteca usor cu o spatula. Foloseşte glasajul cand ajunge la 35 de grade Celsius.
Pasul 6: Intr-un cerc de 20 de cm diametru si inaltime de 6 cm, imbracat cu folie de acetofan pe margine, pune blatul de bezea si toarna crema de lamaie.
Pasul 7: Pentru montaj si decor, lasa la congelator cel putin 6 ore, scoate din forma si glaseaza cu glasajul de ciocolata alba. Decoreaza cu mini bezele pe margine, cercuri de ciocolata si frunze de lamaita