Ingrediente

  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250g lapte bătut
  • 50g ulei de rapiță
  • 250g merişoare
  • 1 ou
  • 250g făină
  • 3 linguri zahăr
  • sare
  • 200g faină de mălai

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Se unge o tavă cu putin ulei și se pune deoparte.


Într-un bol mic se combină laptele batut, uleiul și oul.


Într-un bol mare, se amesteca faina, mălaiul, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.


Adăugați amestecul de lapte în amestecul de făină, si amestecați pană se combină. După care adăugați merișoarele.


Turnați amestecul în tava de copt pregătită. Presărați blatul cu zahăr.


Coaceți timp de 15-20 de minute. Se lasă la racit, dupa care e gata de servit.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Pască cu cremă de nuci

Pască cu cremă de nuci

Creata de Maria · 417 afisari
Cozonac cu miez de nucă

Cozonac cu miez de nucă

Creata de Maria · 468 afisari
Cozonaci simpli cu stafide

Cozonaci simpli cu stafide

Creata de Maria · 443 afisari
Brioșe delicioase

Brioșe delicioase

Creata de Maria · 515 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 3.1k afisari
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 3.0k afisari
Rulada cu sunca

Rulada cu sunca

Creata de Marian · 3.0k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 3.1k afisari