Este o prajitura excelenta , gustoasa, sanatoasa si se prepara rapid.
Nu este cositisitoare, dar, este nemaimpomenita atunci cand este preparata in casa.
300 g făină
150 g unt
3 linguri zahăr
80 ml lapte sau apă călduță
un praf sare
PENTUR UMPLUTURĂ1 kg brânză de vaci
3 linguri griș
6 ouă
200 g zahăr pudră
10 caise
Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul moale și tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie cu care se îmbracă fundul și pereții unei tăvi de copt.
Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat se pune un strat de caise, curățate de sâmburi și apoi brânza.
Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute
SUPER BUNA!