In zilele de post, o prajitura este nemaipomenita pentru familie,
este simplu de preparat si cu ingrediente putine, dar, de calitate,
Ingrediente
- pentru 9 briose si un tortulet cu diametrul de 20 cm sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- 1 pahar de ulei (mergea foarte bine si pe 3/4),
- 2 pahare de apa,
- 2 si 1/2 pahare de faina,
- 1 pahar de zahar,
- o lingurita de bicarbonat,
- 1 pliculet de zahar vanilat,
- lingurite de cacao,
- 3 linguri de gem de visine,
- o mana de stafide,
- cateva visine conservate,
- zahar pudra pentru decor.
Mod de preparare
- Apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, cacao si faina le-am amestecat intr-un vas, am adaugat gemul si am omogenizat,
- apoi am pus stafidele,
- A rezultat un aluat mai moale decat cel de pandispan.
- Am turnat in formele de briose, si in fiecare briosa am pus cate o visina.
- Aluatul ramas l-am pus intr-un vas mic rotund, tapetat cu hartie de copt.
- Am dat briosele la cuptorul incins, la foc potrivit 30 de minute.
- Cel mai bine faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.
- dupa ce le-am scos din cuptor, le-am lasat sa se raceasca, apoi am pudrat si am servit.
- Din aceasta compozitie se poate face si un tortulet de post, se pune totul intr-o forma de tort si rezulta ceva bun si gustos in zilele de post.