Bateţi spumă 5 albusuri cu 200 gr de zahar cu mixerul. La sfârsit adaugaţi 150 gr de nucă măcinată.
Ungeţi cu unt o tavă mare de aragaz, şi tapetaţi cu foaie de copt, iar apoi turnaţi compozitia, nivelaţi în forma tavii si coaceţi foaia de prăjitură la 180°C pentru 40-50 de minute.
Preparaţi între timp şi a doua foaie si procedaţi în acelasi mod.
Crema:
Într-un vas la foc mic amestecaţi 200 g de zahar, faina, 8 galbenusuri cu laptele, sarea si esenta de vanilie si amestecaţi continuu, până la obţineţi ocremă tare si omogenă. Daţi la o parte vasul de pe foc si lasaţi bine la răcit în frigider.
Într-un bol frecaţi cu mixerul untul spumă, apoi amestecaţi cu coaja rasa si zeama celor două lămâi.
în această compoziţie de unt adaugaţi crema de vanilie, lingura cu lingura, tot la mixer.
Întindeţi crema între cele doua blaturi racite perfect si lăsaţi la rece pentru 24 de ore. Decoraţi cu zahăr pudră si coaja rasă de lime.