Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 3.5k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 3.8k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 4.0k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Salata de fasole mexicana
RETETA ZILEI  |  10 Decembrie

Salata de fasole mexicana

Creata de Silvia · 1.1k afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 328 afisari
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
RETETA LUNII  |  Noiembrie 2019

Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie

Creata de Claudia_1 · 436 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 763 afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 876 afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 830 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara
Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Prajitura are o aroma complexa, gratie numeroaselor mirodenii, toate bogate in antioxidanti. Piureul de mere este folosit pentru a inlocui o parte din unt, care da savoarea preparatului; el aduce o cantitate importanta de fribre si antioxidanti, in locul gresimilor saturate.

Ce ingrediente iti trebuie

  • putin unt pentru uns tava
  • 2 mere mici, curatate de coaja si feliate subtire, sau 150 g piure de mere
  • 1/3 cana de miere
  • 1/2 cana ceai rece sau apa
  • 1/3 cana zahar brun
  • 100 g unt sau margarina
  • 3/4 cana faina integrala
  • 1 cana faina alba
  • 1 lingurita de praf de copt (sau bicarbonat de sodiu)
  • 1 lingura de ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 cana ghimbir confiat, tocat mare
  • 3 lingurite de zahar

Cum se prepara

Incingeti cuptorul la 160 de grade. Ungeti o tava patrata cu latura de 20cm. Captusiti-i baza si lateralele si hartie de pergament.


Daca folositi mere mici, nu piure g ata preparat, puneti feliile de mar si o lingura de apa intr-o cratita de marime medie, la foc scazut, si fierbeti molcom, amestecand in rastimpuri, 10-15 minute sau pana cand merele sunt moi, Sfaramati-le cu o furculita sau precesati-le intr-un blender, ca sa obtineti piureul.


Intre timp, amestecati intr-o cratita mijlocie mierea cu ceaiul sau apa, zaharul brun si untul sau margarina, pe foc mic, pana cand obtineti un sirop omogen. Dati-l in clocot, apoi luati-l de pe flacara si incorporati in el piureul de mere. Lasati-l sa se receasca 10 minute.


Cerneti laolalta cele doua tipuri de faina, praful de copt, ghimbirul, scortisoara si nucsoara. Incorporati aceste ingrediente in mixtura preparata, amestecati bine, apoi adaugati ghimbirul confiat. Turnati compozitia in tava de copt si neteziti-i suprafata cu o spatula. Presarati deasupra cele 3 lingurite de zahar.


Coaceti prajitura 50-55 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in mijloc este extrasa curata. Lasati-o 10 minute in tava, inainte de a o rasturna pe un gratar metalic, sa se raceasca.


Sfaturi


Compozitia negatita e groasa si lipicioasa. Inmuiati spatula in apa fierbinte, ca sa va fie mai usor sa neteziti suprafata.


Inlocuirea apei cu ceai rece este o modalitate simpla de a mari cantitatea de antioxidanti si de a da un plus de aroma prajiturii. In general, in retele de cheuri, folositi in locul laptelui un amestec de ceai si lapte.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos

Creata de Irina · 632 afisari
Prajitură din mălai cu merişoare

Prajitură din mălai cu merişoare

Creata de Senin · 670 afisari
Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Creata de Soffia · 628 afisari
Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Creata de Silvia · 721 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 2.5k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 2.6k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 2.7k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 2.5k afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  643 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  675 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  1.1k afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.5k afisari