Castiga peste 4350 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019

Articol creat de Cuby.ro · 6 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 12 - 18 august 2019
Interesante lucruri  citesc si eu acum despre semintele de canepa,
ARTICOL

Interesante lucruri citesc si eu acum despre semintele de canepa,

Articol creat de Doina · 399 afisari
Interesante lucruri citesc si eu acum despre semintele de canepa,
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  5 - 11 august 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 5 - 11 august 2019

Articol creat de Cuby.ro · 783 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 5 - 11 august 2019
Mai multe articole

Retete din aceasi categorie

Îngheţată cu seminţe de cânepă

Îngheţată cu seminţe de cânepă

Creata de Doina · 164 afisari
Dulceata de smochine galbene,

Dulceata de smochine galbene,

Creata de Adelina · 912 afisari
Tort de portocale

Tort de portocale

Creata de @bombonica · 1.0k afisari
Mai multe retete

Ultimele retete castigatoare

Peste dupa reteta traditionala sardineza
RETETA ZILEI  |  18 August

Peste dupa reteta traditionala sardineza

Creata de Adelina · 1.1k afisari
Chiftele marinate
RETETA SAPTAMANII  |  05 Aug. - 11 Aug.

Chiftele marinate

Creata de Cristina · 505 afisari
Oua romanesti sau oua posate
RETETA LUNII  |  Iulie 2019

Oua romanesti sau oua posate

Creata de Iulia · 999 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara
Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Prajitura are o aroma complexa, gratie numeroaselor mirodenii, toate bogate in antioxidanti. Piureul de mere este folosit pentru a inlocui o parte din unt, care da savoarea preparatului; el aduce o cantitate importanta de fribre si antioxidanti, in locul gresimilor saturate.

Ce ingrediente iti trebuie

  • putin unt pentru uns tava
  • 2 mere mici, curatate de coaja si feliate subtire, sau 150 g piure de mere
  • 1/3 cana de miere
  • 1/2 cana ceai rece sau apa
  • 1/3 cana zahar brun
  • 100 g unt sau margarina
  • 3/4 cana faina integrala
  • 1 cana faina alba
  • 1 lingurita de praf de copt (sau bicarbonat de sodiu)
  • 1 lingura de ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 cana ghimbir confiat, tocat mare
  • 3 lingurite de zahar

Cum se prepara

Incingeti cuptorul la 160 de grade. Ungeti o tava patrata cu latura de 20cm. Captusiti-i baza si lateralele si hartie de pergament.


Daca folositi mere mici, nu piure g ata preparat, puneti feliile de mar si o lingura de apa intr-o cratita de marime medie, la foc scazut, si fierbeti molcom, amestecand in rastimpuri, 10-15 minute sau pana cand merele sunt moi, Sfaramati-le cu o furculita sau precesati-le intr-un blender, ca sa obtineti piureul.


Intre timp, amestecati intr-o cratita mijlocie mierea cu ceaiul sau apa, zaharul brun si untul sau margarina, pe foc mic, pana cand obtineti un sirop omogen. Dati-l in clocot, apoi luati-l de pe flacara si incorporati in el piureul de mere. Lasati-l sa se receasca 10 minute.


Cerneti laolalta cele doua tipuri de faina, praful de copt, ghimbirul, scortisoara si nucsoara. Incorporati aceste ingrediente in mixtura preparata, amestecati bine, apoi adaugati ghimbirul confiat. Turnati compozitia in tava de copt si neteziti-i suprafata cu o spatula. Presarati deasupra cele 3 lingurite de zahar.


Coaceti prajitura 50-55 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in mijloc este extrasa curata. Lasati-o 10 minute in tava, inainte de a o rasturna pe un gratar metalic, sa se raceasca.


Sfaturi


Compozitia negatita e groasa si lipicioasa. Inmuiati spatula in apa fierbinte, ca sa va fie mai usor sa neteziti suprafata.


Inlocuirea apei cu ceai rece este o modalitate simpla de a mari cantitatea de antioxidanti si de a da un plus de aroma prajiturii. In general, in retele de cheuri, folositi in locul laptelui un amestec de ceai si lapte.

Retete din aceasi categorie
Tarta de fructe sardineza

Tarta de fructe sardineza

Creata de Adelina · 959 afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 1.0k afisari
Macedonia - un deliciu sardinez

Macedonia - un deliciu sardinez

Creata de Adelina · 993 afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 1.0k afisari
Lasa un comentariu |