Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 38 afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 268 afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 528 afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran
RETETA ZILEI  |  18 Octombrie

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran

Creata de Mary · 211 afisari
Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia
RETETA SAPTAMANII  |  07 Oct. - 13 Oct.

Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia

Creata de AncaEnache · 94 afisari
Saramura de peste , reteta de la Dunare,
RETETA LUNII  |  Septembrie 2019

Saramura de peste , reteta de la Dunare,

Creata de Silvia · 590 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Risotto alla milanese
Somon file cu ciuperci și sos de rodii
Prajitură din mălai cu merişoare
Meniu postat de Soffia · 457 afisari
Conține  |  3 retete
Chiftele cu cartofi si somon
Gutui umplute cu carne
îngheţată cu seminţe de cânepă
Meniu postat de Capsunica · 471 afisari
Conține  |  3 retete
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Cordon bleu
Tort de mere coapte cu nuci si seminte
Meniu postat de Felicia7 · 490 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara
Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Prajitura are o aroma complexa, gratie numeroaselor mirodenii, toate bogate in antioxidanti. Piureul de mere este folosit pentru a inlocui o parte din unt, care da savoarea preparatului; el aduce o cantitate importanta de fribre si antioxidanti, in locul gresimilor saturate.

Ce ingrediente iti trebuie

  • putin unt pentru uns tava
  • 2 mere mici, curatate de coaja si feliate subtire, sau 150 g piure de mere
  • 1/3 cana de miere
  • 1/2 cana ceai rece sau apa
  • 1/3 cana zahar brun
  • 100 g unt sau margarina
  • 3/4 cana faina integrala
  • 1 cana faina alba
  • 1 lingurita de praf de copt (sau bicarbonat de sodiu)
  • 1 lingura de ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 cana ghimbir confiat, tocat mare
  • 3 lingurite de zahar

Cum se prepara

Incingeti cuptorul la 160 de grade. Ungeti o tava patrata cu latura de 20cm. Captusiti-i baza si lateralele si hartie de pergament.


Daca folositi mere mici, nu piure g ata preparat, puneti feliile de mar si o lingura de apa intr-o cratita de marime medie, la foc scazut, si fierbeti molcom, amestecand in rastimpuri, 10-15 minute sau pana cand merele sunt moi, Sfaramati-le cu o furculita sau precesati-le intr-un blender, ca sa obtineti piureul.


Intre timp, amestecati intr-o cratita mijlocie mierea cu ceaiul sau apa, zaharul brun si untul sau margarina, pe foc mic, pana cand obtineti un sirop omogen. Dati-l in clocot, apoi luati-l de pe flacara si incorporati in el piureul de mere. Lasati-l sa se receasca 10 minute.


Cerneti laolalta cele doua tipuri de faina, praful de copt, ghimbirul, scortisoara si nucsoara. Incorporati aceste ingrediente in mixtura preparata, amestecati bine, apoi adaugati ghimbirul confiat. Turnati compozitia in tava de copt si neteziti-i suprafata cu o spatula. Presarati deasupra cele 3 lingurite de zahar.


Coaceti prajitura 50-55 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in mijloc este extrasa curata. Lasati-o 10 minute in tava, inainte de a o rasturna pe un gratar metalic, sa se raceasca.


Sfaturi


Compozitia negatita e groasa si lipicioasa. Inmuiati spatula in apa fierbinte, ca sa va fie mai usor sa neteziti suprafata.


Inlocuirea apei cu ceai rece este o modalitate simpla de a mari cantitatea de antioxidanti si de a da un plus de aroma prajiturii. In general, in retele de cheuri, folositi in locul laptelui un amestec de ceai si lapte.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Dovleac la cuptor cu nuca de cocos

Creata de Soffia · 79 afisari
Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Prune, seminte de susan si o dieta sanatoasa

Creata de Silvia · 158 afisari
Prajitură cu branză marmorată cu ciocolată

Prajitură cu branză marmorată cu ciocolată

Creata de Marian · 114 afisari
Ruladă cu foi de napolitane, crema de cocos și caramel

Ruladă cu foi de napolitane, crema de cocos și caramel

Creata de Senin · 187 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 2.0k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 2.0k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 2.1k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 2.0k afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  43 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  61 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  492 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.1k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.0k afisari