Este un desert de toamna, gustos si adorat de copii
mai ales ca nu dureaza mult pregatirea lui si la un pret mic, fata de produsele din comert,
4 portii,
Pasul 1: Dau pe razatoarea mare dovleacul. Pun pe foc o oala in care bag untul, iar dupa ce s-a topit, adaug dovleacul ras, scortisoara si zaharul. Amestec foarte bine si las 25 de minute, la foc potrivit. Iau de pe foc, adaug pesmetul si miezul de nuca si las la racit.
Pasul 2: Peste o forma rotunda de tarta sau placinta, pe care o ung cu unt, pun foietaj (nu foarte subtire). Apas un pic cu degetele, ca sa ia forma recipientului, si intep cu furculita in 3-4 locuri. Las la cuptor, la 180˚C, 10 minute. Scot tava, o las la racit, pun compozitia de dovleac cu nuca si astern deasupra o alta foaie de aluat. Ung foietajul cu ou si mai bag vasul la cuptor inca 35-40 de minute, la 175˚C.
Pasul 3: Scot de la cuptor, las la racit, apoi pudrez foietajul cu scortisoara si zahar pudra prin sita. Se taie cu atentie, ca pe tort sau scotand „cuiburi” rotunde.