Prăjitură cu cremă de cacao
Prăjitură cu cremă de cacao

Prăjitură cu cremă de cacao

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Deserturi   698 afisari

Ingrediente

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 50 g margarină topită
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 vărf de cuţit de bicarbonat stins in oţet

Pentru cremă:

  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  • 100 g margarină
  • 6-8 linguri lapte
  • 1 linguri cu cacao
  • 1 praf de vanilie
  • miez de nucă

Mod de preparare

Margarina topită se freacă cu oul, zahărul pudră, laptele, făina şi bicarbonatul stins cu oţet, obţinându-se o cocă moale care se aşază cu lingura într-o tavă unsă cu unt sau margarină şi presărat cu făină, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit.

După ce prăjitura s-a scos din cuptor şi s-a răcit se toarnă crema deasupra şi se presară cu miez de nucă.

Crema se prepară astfel: se amestecă toate ingredientele mai puţin miezul de nucă, într-un vas mic aşezat pe foc slab până se obţine o compoziţie omogenă, fără însă să se fiarbă.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 421 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 592 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 545 afisari
De dragobete inimoase cu nuca

De dragobete inimoase cu nuca

Creata de Capsunica · 657 afisari