Intr-un castron incapator se bat ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Separat, intr-un alt castron, se mixeaza branza cu zaharul si esenta de vanilie cu ajutorul mixerului vertical, pana se obtine o crema fina de branza.
In functie de gustul vostru si de cat de dulce este branza de vaci mai puteti adauga zahar
Pe langa esenta de vanilie se mai pot adauga si alte arome care va plac.
Punem crema de branza peste ouale batute si mixam bine pana la omogenizare. Cernem apoi faina si amidonul deasupra si amestecam.
Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam cca 2/3 din compozitie. Restul de compozitie se amesteca cu crema de ciocolata (moale, lasata la temperatura camerei).
Se pune apoi cu lingura, din loc in loc, deasupra compozitiei din tava. Se amesteca usor cele 2 compozitii, pentru a crea efectul de marmorare.
Se da tava la cuptor, la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45 de minute, pana prajitura se rumeneste usor. Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Se portioneaza dupa dorinta.