In alte vremuri, mereu aveam pe masa prajitura Cartof, ori o cumparam de la cofetarie, ori o preparam eu cu ce aveam,
era delicioasa si sanataoasa,
300 g biscuiti , eu folosesc biscuitii mari,
100 g de alune macinate,
2 linguri de unt sau margarina,
sirop dintr-un pahar de apa, 5 linguri de zahar si una sau doua linguri de cacao
cateva patratele de ciocolata, cateva lingurite de rom,dupa cum va place,
coaja rasa de la o lamaie,
o lingura sau doua de cacao , dupa cum doriti, eu pun multa cacao pentru ca asa cred ca este super delicioasa,
5 lingurite de esenta de rom,
o lingura de zahar tos si 2 de cacao pentru tavalit cartofii la sfarsit,
o mana de visine conservate sau visine din visinata,
Biscuitii i-am dat printr-o rasnita de cafea, la fel si alunele.
Am facut un sirop din apa, zahar, ciocolata si cacao puse pe foc sa clocoteasca putin, iar dupa ce s-a mai racorit putin am adaugat 5 lingurite de rom . Am amestecat apoi siropul fierbinte cu biscuitii si alunele.
Am framantat compozitia si am adaugat untul ca sa pot forma cartofii.
Am luat in maini cate o lingura din compozitie, am pus in mijloc cate una, pana la 3 visine, si am format cartofii.
Apoi i-am tavalit pe fiecare in amestecul de cacao si zahar, mai multa cacao decat zahar,
iar la urma i-am asezat pe toti in hartii pentru briose.