Ce poate fi mai bune si gustoase decat placintelele cu varza. Sunt usor de preparat si economice, dar, sunt pline de vitamine .
Simplu, usor de preparat si un deliciu in farfurie.
Ingrediente
- 250 gr varza alba (taiata fideluta fina)
- 1 morcov mic
- 3 fire ceapa verde
- 5-6 fire patrunjel
- 3 oua
- 40 gr faina alba (1 lingura cu varf)
- sare
- ulei (pentru uns tigaia)
- Varianta simpla
- 2 fire marar
- ardeiu iute rosu (sau fulgi de chili; optional)
- piper negru macinat
- Varianta in stil japonez
- 1 lingurita sos de soia
- 1/2 lingurita ulei de susan
- 1/4 lingurita dashi instant
Bucati: 12
Mod de preparare
- Varza se taie fideluta cat mai fina (cu un cutit sau folosind o razatoare de genul acesta). Taiati doar partea de frunze din varza, evitati partile tari ale cotorului.
- Pentru aceasta reteta este suficienta 1/2 varza mica. Se da morcovul pe razatoarea mica.
- Se presara varza cu 1 lingurita sare si se framanta pana se inmoaie bine de tot (va scadea volumul verzei la jumatate si va veti simti mainile umede).
- Adaugati ceapa tocata rondele si patrunjelul tocat fin. Daca mergeti pe varianta simpla, adaugati acum mararul si ardeiul iute tocat fin si rasniti putin piper negru.
- Separat bateti bine ouale si adaugati faina. Amestecati pana nu se mai vad cocoloase. Daca mergeti pa varianta japoneza, adaugati in oua sosul de soia, uleiul de susan si dashi (dizolvat inainte in 1 lingura apa fierbinte). Omogenizati.
- Adaugati varza in amestecul de oua si amestecati foarte bine.
- Incingeti foarte bine o tigaie larga. Ungeti-o cu ulei metotoda clasica). Se poate pune uleiul direct in compozitie, metoda moderna.Dati focul aproape la mic.
- Luati cate o lingura cu varf din amestecul de varza si puneti-l in tigaie. Cu dosul lingurii nivelati movilita sub forma de clatita plata. Aveti grija la "varfurile" de varza care ies pe margine, trageti-le inauntru, au tendinta sa se arda. Faceti cate 3-4 placintele pe tura, fara a le inghesui.
- Prajiti in jur de 4 minute pe prima parte si 3 minute pe a doua. Dupa fiecare tura, ungeti din nou tigaia. Inainte de fiecare tura, oul are tentinta sa se adune la fund.
- Placintelele cu varza sunt bune calde sau la temperatura camerei. Le asezati pe farfurie cu prima parte prajita in sus (sunt mai aratoase pe acea parte).
- Se pot servi cu smantana/iaurt (pentru varianta simpla) sau cu maioneza aromata cu wasabi (pentru varianta japoneza).