Placintele rotunde, cu umplutura bogata, sunt nu doar gustoase, ci si arata spectaculos.

Ingrediente

4 portii,

  • coaja de lime si portocala
  • 2 linguri de praz tocat
  • sare, piper negru proaspat rasnit
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 catei de usturoi zdrobit
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • 30 gr de muguri de pin
  • 1 ceapa rosie
  • 3 foi de placinta
  • 1 ceapa verde
  • 500 gr de carne de manzat sau de vitel, tocata
  • 1 zucchini
  • 2 linguri de stafide
  • praf de nucsoara si scortisoara

Mod de preparare

Pasul 1: Intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta, calesc ceapa rosie in putin ulei de masline. Adaug usturoiul, ceapa verde si prazul tocate marunt, cuburi din pulpa de dovlecel si stafidele. Sotez usor.

Pasul 2: Adaug in tigaie carnea tocata de manzat si o las pana e facuta in proportie de 70%. Compozitia ar trebui sa aiba un aspect sfaramicios, ca la cuscus. Asezonez cu sare, piper, un praf de nucsoara si scortisoara, coaja rasa de lime si portocala.

Pasul 3: Separat, prajesc putin mugurii de pin, doar cat sa-si deschida aromele, si-i adaug in compozitie. Amestec totul foarte bine, apoi torn compozitia intr-o sita asezata peste un bol si o las sa se scurga de toate zemurile si sa se raceasca bine – aproximativ o ora si jumatate.

Pasul 4: Pregatesc forma pentru cuptor (un bol din inox sau de sticla). Ung peretii formei cu ulei de masline. Pensulez fiecare foaie de placinta cu ulei de masline. Asez fiecare foaie in forma, aranjand-o cu degetele astfel incat sa se muleze pe peretii vasului. La final, peste cele 3 foi suprapuse presar putin pesmet. Torn compozitia inauntru si o presez bine , o acopar cu marginile foilor, ung foile cu ulei de masline si bag forma la cuptor, la 180 grade C, 30-35 de minute, pana cand foile devin aurii si crocante.

Pasul 5: Scot placinta din cuptor, o rastorn pe un platou si o servesc decorata cu ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, salvie), frunzulite de sakura sau impreuna cu diferite sosuri – provensal sau chimichurri.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 136 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 158 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 152 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 89 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 3.7k afisari
Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Ulei de masline cu chilli pentru pizza, paste sau salate

Creata de Irina · 3.9k afisari
FOCACCIA CU BRANZA

FOCACCIA CU BRANZA

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Salate cu linte

Salate cu linte

Creata de Marioara Silvia · 2.4k afisari