Un preparat excelent pentru micul dejun,
sanatos, cu vitamine si delicios,
2 portii,
Pasul 1: incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie adanca, caleste cepele tocate. Adauga putina apa si inabusa ceapa. Adauga usturoiul taiat felii, sare dupa gust, mai adauga un strop de apa si pune spanacul spalat in mai multe ape reci, moment in care poti lua tigaia de pe foc. Mai amesteca de 2-3 ori pana cand spanacul s-a inmuiat si a scazut.
Pasul 2: Adauga cateva boabe de piper rosu zdrobit, ricotta, un praf de nucsoara si patrunjelul tocat marunt. Pune tot cheddarul ras si amesteca usor. Pune un praf de piper alb la final.
Pasul 3: Unge cu unt topit, una cate una, foile de placinta si pune pe o latura cateva linguri din compozitia de spanac si branzeturi. impacheteaza ca pe plic, ungand de fiecare data, cu unt topit, marginile formate. La final, unge deasupra fiecare pachet format si cresteaza-le usor cu un cutit, asaza-le pe tava tapetata si da la cuptor 10-15 minute sau pana capata o culoare auriu-maronie.
Pasul 4: Scoate-le pe un platou decorat cu frunze de salata (optional) si unge-le cu untul topit (pentru luciu). Sunt bune in egala masura calde, dar si reci. Sugestie. Poti inlocui foile de placinta cu aluatul foitaj.