Pentru aluatul de pizza:
400 grame făină
3 linguri ulei de masline
Un pliculet de drojdie,
puțină sare, după gustul fiecăruia,
2 linguri de făină de mălai
Pentru compoziție
Brânză mozzarela , cascaval sau caș uscat
2 rosii
200 grame Frunze de rucola verde, proaspătă,
200 grame branza uscata de capră si de oaie
150 branza gran padana măcinată,
2 bucati hamburgheri preparati in casă
Sare si piper dupa gust
4 cartofi,
Ulei de floarea soarelui pentru prajit cartofii,
Se framanta faina cu uleiul, drojdia, sarea si puțină apă,
Se lasă la dospit 30 minute,
După care intr-o tavă mai mare se pune faina de malai si se tapeteaza bine tava si apoi se pune aluatul. Se da la cuptor 5 minute, după care se orneaza cu ingredientele prezentate, astfel:
Se pun rosiile taiate fidelute, se pun hamburgeri i tăiați felii, cartofii și mozzarela si pesto de rucola.
Totul se mai pune 5 minute in cuptorul fierbinte
Cartofii se prajesc rondele mari si apoi se pun pe blatul de pizza.
Pesto de rucola se prepară astfel:
intr-un blender se pun frunzele de rucola, putin unt, 2 linguri de ulei de masline, branza de capra i de oaie veche uscata, branza gran padana
Se face o pastă gustoasa si se pune la sfarsit pe pizza.
Este delicioasă !