Pregatim sosul de zmeura.
Se încinge uleiul într-o tigaie potrivita pentru cuptor şi se căleşte salota taiata fin, pâna cand devine sticloasă şi începe sa se caramelizeze.
Se adaugă usturoiul si se căleşte înca 45 de secunde. Se adaugă supa de legume, otetul balsamic, tarhonul proaspat tocat, lichiorul de coacaze, zmeura şi se lasă înca 5 minute. Se dă compozitia prin blender până când se obţine un sos omogen. Se adăugă sare si piper.
Se crestează pieptul de rata pe partea cu pielea si se condimentează cu sare si piper.
Se încălzeşte cuptorul la 180°C şi se aşează carnea într-o tigaie rece, pe partea cu pielea in jos. Se lasă la rumenit la foc mediu, pâna când pielea devine crocantă, aproximativ 5 minute.
Se întoarce carnea si pe cealaltă parte pentru a se rumeni 5 minute. Se scurge grăsimea din tigaie. Se Introducem tigaia din nou în cuptorul încalzit si continuăm sa gatim pentru alte 5-7 minute.
Se scoate pieptul de raţă pe o farfurie, se acoperă cu folie si se lasă să se odihnească 5 minute.
Se taie pieptul de raţă în felii subţiri si se serveşte cu sosul de zmeura si germeni de lucerna.