2 portii,
Pasul 1: Spala bucatile de pastarnac, cu tot cu coaja, si pune-le la fiert pentru 40 de minute.
Pasul 2: Scurge de apa, taie-le in jumatate si rumeneste-le in uleiul incins.
Pasul 3: Pentru sos, incinge uleiul si soteaza usturoiul maruntit, adauga bulionul si dupa 30 de secunde pune patru rosii date pe razatoare, dafin, sare si piper. Lasa pe foc cateva minute, apoi pune zaharul si amesteca. Da deoparte sosul.
Pasul 4: Scoate eventualele oase si pielea de pe bucatile de peste. Asezoneaza cu sare si piper si uneste bucatile de file.
Pasul 5: Pune apa cu sare pe foc si fierbe pentru 5-6 minute frunzele de varza, iar dupa ce s-au inmuiat pune-le in apa rece. La final, decupeaza-le nervurile. In aceeasi apa blanseaza frunzele de spanac pentru 30 de secunde, pune-le apoi in apa rece si scurge foarte, foarte bine. Asezoneaza-le cu sare, piper si zeama de lamaie.
Pasul 6: Pregateste un pat din foile de varza, pune deasupra spanacul, pestele si ruleaza strans. Stropeste cu ulei de masline, presara cimbru si da la cuptorul incalzit, la 190 de grade Celsius pentru 12 minute.
Pasul 7: Scoate rulourile de peste din cuptor, taie-le felii si asaza-le pe farfurii. Pune sosul de rosii strecurat, pentru a fi mai fin, bucatile rumenite de pastarnac si felii de rosie.
Pasul 8: Stropeste cu ulei de masline si serveste.
Super !!