Seminţele de cânepă decorticate conţin 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi.
Proteina din cânepă conţine toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina şi treonina).
Încălziţi cuptorul la 200 de grade.
se aseaza pestele in tava mare, se unge pestele cu ulei de măsline şi se condimenteaza dupa gust, cu sare şi piper. se pun seminţele de cânepă .
Tava se pune prima data 2 minute pe foc, apoi se intoarce pestele si se pune la cuptor, cca 10 minute/
Timpul poate să difere în funcţie de dimensiunea pestilor.
În timp ce pestele este în cuptor, într-un castron mic amestecaţi muştarul, sucul de portocale, oţetul şi sarea. Adăugaţi fenicul, salata şi apoi amestecaţi-le uşor.
Puneţi pe o farfurie pestele alături de amestecul de mai sus şi puţină salată verde deasupra.
Pofta buna,