Perişoare din peşte
Perişoare din peşte

Perişoare din peşte

Reteta postata de Elena  · 

Ingrediente

  • 600 g peşte file
  • 3 felii franzelă
  • 4 linguri de lapte
  • 4 morcovi
  • 2 ouă
  • 1 lingura făină
  • 5 linguri ulei
  • 30 g unt
  • sare şi piper după gust
  • 1 legatură de  pătrunjel verde
  • 1 lămâie

Mod de preparare

Spălăm peştele şi îl dăm prin maşina de tocat. Condimentăm cu sare şi piper şi îl punem la rece 15 minute.

Curăţăm, spălăm şi fierbem morcovii 10 minute în apă cu sare.

Amestecăm peştele tocat cu franzela înmuiată în lapte, 2 morcovi daţi pe răzătoare, ouăle bătute şi o lingură de pătrunjel verde fin tocat.

Formăm perişoarele, le dăm prin făină şi le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. Le lăsăm la scurs pe o hârtie absorbantă.

Separat, călim în unt ceilalţi 2 morcovi, iar apoi îi radem şi îi condimentăm cu sare şi piper.

Perişoarele se servesc cu lămâie şi garnitură de morcovi. Se ornează cu pătrunjel verde.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Dorada cu usturoi

Dorada cu usturoi

Creata de Jeni81 · 388 afisari
Dorada în stil italian

Dorada în stil italian

Creata de Marian · 491 afisari
File de șalău cu sos de usturoi

File de șalău cu sos de usturoi

Creata de Senin · 494 afisari
Borș de pește

Borș de pește

Creata de Maria · 563 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 525 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 434 afisari