Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 60 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 159 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 713 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
RETETA ZILEI  |  17 Septembrie

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Creata de Marioara Silvia · 197 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 156 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 273 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 668 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 664 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Pereparat de zile mari - Gutui in sirop !!!
Pereparat de zile mari - Gutui in sirop !!!

Este o reteta turceasca ideala pentru mesele fstive.
Se prepara toamna cand avem guturi din belsug, sunt sanatoase si delicioase.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 gutui mari (aprox. 800-900 gr)
  • 250 gr zahar
  • 2-3 cuisoare
  • 1 baton mic de scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • fistic sau nuca macinata (pentru decorat)
  • Spuma de iaurt cu branza de capra
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 20 gr branza proaspata de capra (moale)
  • 50 ml smantana pentru frisca

Cum se prepara

  • Se ia coaja de pe lamaie cu ajutorul aparatului de curatat legume. Se curata gutuile de coaja folosind acelasi aparat de curatat legume. Se taie in doua si se curata de cotoare (am folosit aparatul de facut bile din fructe pentru a scobi centrul). Pe masura ce le curatati le stopiti cu suc de lamaie sa nu se oxideze.

  • Intr-o oala/cratita care cuprinde bucatile de gutui pe un singur strat asezati coaja care ati curatat-o de pe gutui si cea de lamaie. Apoi presarati 100 gr de zahar. Adaugati vreo 6-7 samburi de la gutui. Asezati gutuile cu taietura in sus. In adanciturile gutuilor adaugati cate un cuisor. Presarati restul de zahar peste gutui.

  • Adaugati suficienta apa cat sa inceapa zaharul de pe gutui sa se umezeasca (cca 500 ml).
  • Aduceti continutul oalei la fierbere. Dati focul la mic, puneti capacul si fierbeti 1.5 ore. Este esential sa nu clocoteasca lichidul din oala, doar sa bolboroseasca usor, altfel gutuile se vor terciui.

  • Dupa 1.5 ore gutuile ar trebui sa fie usor inchise la culoare (un crem-portocaliu)si siropul sa aiba deja o tenta portocalie. Le intoarceti cu partea taiata in jos (veti vedea ca dedesubt sunt un pic mai inchise la culoare; intorceti-le usor, sunt deja fierte). Adaugati batonul de scortisoara si le mai lasati la fiert, fara capac de acum, inca 1.5 ore. Aveti grija si acum sa nu clocoteasca lichidul. Siropul va scadea incet, se va ingrosa si inchide la culoare. In acest timp, cam la 20 minute, stropiti partea de deasupra (cea care nu e acoperita cand scade lichidul) cu sirop.

  • Lasati sa se raceasca continutul oalei si apoi puneti oala la frigider sa se raceasca bine de tot.

  • Frecati iaurtul cu branza si apoi adaugati frisca batuta. Serviti jumatatile de gutui cu spuma de iaurt si presarate cu fistic sau nuca macinata.
  • delicioase !
Lasa un comentariu | 1 comentarii
 •   • 

ce idee buna si ce aspect frumos are, bravo !

Retete din aceasi categorie
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Creata de Mary · 118 afisari
Papanasi de românaș  !!

Papanasi de românaș !!

Creata de Marcela · 176 afisari
Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Creata de Alexandra Anda · 196 afisari
Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Deliciu pentru cei mici- Batoane de morcovi caramelizati, cu nuca si fistic

Creata de Alexandra Anda · 127 afisari
Retete cu aceleasi etichete
HUMMUS CU LINTE

HUMMUS CU LINTE

Creata de Marioara Silvia · 236 afisari
Supa de linte rosie

Supa de linte rosie

Creata de Marioara Silvia · 252 afisari
Cocktail cu pepene

Cocktail cu pepene

Creata de Marioara Silvia · 286 afisari
Legume marinate cu sos chimichurri

Legume marinate cu sos chimichurri

Creata de Mirela · 178 afisari
Retete recomandate
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  180 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  1.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  1.7k afisari