Pate de linte
Pate de linte

Pate de linte

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia   Garnituri   2.7k afisari

O idee excelenta pentru o granitura sanatoasa !

Ca si piureul, acesta se obtine, de obicei, din boabe de linte rosie, care fierb rapid si isi pierd forma in urma procesului termic. Pateul poate fi consumat pe paine, cu putin praz, ceapa verde sau patrunjel presarat deasupra, sau folosit pe post de garnitura alaturi de diverse alte preparate.

Ingrediente

  • 2 cani linte rosie
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 morcov taiat felii
  • ½ lingurita turmeric
  • ¼ pachet unt
  • patrunjel
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Lintea, morcovul si jumatate din ceapa se fierb impreuna, timp de cca. 15 minute,

se scurge apa,

dupa care se adauga usturoiul bine maruntit si sarea si se amesteca totul folosind un blender, pana cand se formeaza o pasta.

Turmericul va intra in compozitie spre final, alaturi de unt si restul de ceapa maruntita.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cannelloni cu roşii şi brânză

Cannelloni cu roşii şi brânză

Creata de Bogdan · 878 afisari
Icre de fasole

Icre de fasole

Creata de Maria · 624 afisari
Bezele cu nuci

Bezele cu nuci

Creata de Maria · 1.1k afisari
Ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate

Creata de Maria · 1.7k afisari
Retete cu aceleasi etichete
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Chiftele de linte

Chiftele de linte

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Linte cu orez

Linte cu orez

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari