Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Meniuri ce cuprind aceasta reteta

Conține  |  3 retete
Meniu postat de Senin · 2.0k afisari
Conține  |  3 retete
Meniu postat de Dulceata22 · 2.4k afisari
Mai multe meniuri

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 2.1k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 2.4k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 2.6k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Paine irlandeza cu stafide si chimen
RETETA ZILEI  |  20 Noiembrie

Paine irlandeza cu stafide si chimen

Creata de Senin · 427 afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 135 afisari
Supă-cremă de dovleac
RETETA LUNII  |  Octombrie 2019

Supă-cremă de dovleac

Creata de Lorena · 436 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Un deliciu pentru pofticiosi - vinete umplute cu carne
Pizza sardineza- pizza țărănească
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Bogdan · 29 afisari
Conține  |  4 retete
Ciorba de perisoare cu samantana, rosii, iaurt si salvie
Frigarui cu sos picant de iaurt
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Cocktail red passion
Meniu postat de Felicia7 · 28 afisari
Conține  |  3 retete
Salata de fasole rosie cu masline si susan, pentru toate gusturile si dietele
Cordon bleu
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Dulceata22 · 29 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastravul cel mai bun peste de la noi, se poate prepara cu nuci si migdale
o reteta excelenta si sanatoasa.


Se folosesc mai multe ingrediente , de care nu am prea auzit, dar, scriu mai jos putin despre ele,

1. Hasmațuchi (asmațuchi, asmățui, hașmaciucă; Anthriscus silvestris) este o plantă erbacee, plăcut mirositoare, cu flori albe, uneori gălbui, dispuse în umbele mici. Este o plantă bianuală și face parte din familia Apiaceae, fiind înrudit cu pătrunjelul și cu morcovul. Hasmațuchi are însușirea de a diminua viscozitatea sângelui.[necesită citare] Este folosit în anumite zone din Moldova la unele preparate culinare, atât în stare proaspătă (la salate) precum și uscată (ciorbe etc.), având un gust acrișor-amărui specific. În Ardeal se numește cherval[necesită citare]; frunzele ei proaspete servesc la asezonarea ciorbelor. Se poate conserva verde în congelator, prin congelare își păstrează mai bine aroma, sau se poate conserva prin uscare, și se păstrează în săculeți de pânz

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 4 pastravi intregi, curatati
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de fulgi de migdale
  • 1 legatura de hasmatuchi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 g de unt proaspat
  • 2 linguri de capere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • piper proaspat macinat si sare de mare grunjoasa
  • 2 linguri de unt
  • 1 legatura de creson
  • 8 crengute de rozmarin
  • 12 crengute de cimbru proaspat
  • 1 kg de cartofi cu textura mai ferma
  • 2 crengute de hasmatuchi
  • sare si piper

Cum se prepara

Pasul 1: Taie lamaia in jumatati de rondele subtiri. Spala bine pastravii, usuca-i si freaca-i cu sare si piper pe interior. Umple fiecare pastrav cu cimbru, hasmatuchi, rozmarin si 2 felii de lamaie. Inchide „buzunarul si infinge scobitori ca sa te asiguri ca umplutura ramane la interior.

Pasul 2: Topeste untul intr-o tigaie fierbinte. Asaza pastravii in tigaie si da focul mai incet. Frige-i cate 2 minute pe fiecare parte.

Pasul 3: Sareaza-i, pipereaza-i si pune-i intr-o tava de copt. Toarna deasupra lor untul din tigaie si baga-i pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

Pasul 4: Curata cartofii si fierbe-i 20 de minute. Scurge-i, adauga ulei de masline si sare si paseaza-i grosier.

Pasul 5: Prajeste usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta.

Pasul 6: Topeste untul pentru sos intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga caperele si o lingura mica din otetul in care au stat si soteaza-le putin. Toaca marunt patrunjelul si hasmatuchi, adauga-le in tigaie si mai lasa un pic pe foc.

Pasul 7: Scoate pastravul din cuptor, scoate-i umplutura si, eventual, curata-l de capete.

Pasul 8: Asaza fiecare pastrav pe o farfurie cu piure de cartofi si frunze de creson. Deasupra toarna o lingura de sos si presara fulgi de migdale.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 2.4k afisari
Spaghete cu carne de porc

Spaghete cu carne de porc

Creata de Dulceata22 · 2.3k afisari
Retete cu aceleasi etichete
Ciorbă cu perișoare de pește

Ciorbă cu perișoare de pește

Creata de Dulceata22 · 2.4k afisari
Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Creata de Mary · 2.1k afisari
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Creata de Marioara Silvia · 866 afisari
Tagliatelle cu ineluse de legume

Tagliatelle cu ineluse de legume

Creata de Marioara Silvia · 932 afisari
Retete recomandate
Cele mai bune clătite cu făină de nucă de cocos
Reteta postata de Irina  · 
Reteta postata de  Irina  ·  428 afisari
Guacamole servit cu chipsuri tortilla
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  438 afisari
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  921 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  2.5k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  2.3k afisari