Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 69 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 169 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 742 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Ultimele retete castigatoare

Linguine cu ierburi aromatice
RETETA ZILEI  |  18 Septembrie

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 193 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 168 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 284 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

PASTE- PLATOU SPECIAL -pulpa de miel
PASTE- PLATOU SPECIAL -pulpa de miel

Mielul este simbolul sarbatorilor pascale, un platou delicios si frumos ornat, este ideal !

Ce ingrediente iti trebuie

8 portii :

  • 3 morcovi
  • 4 boabe ienibahar
  • 4 foi de dafin
  • 1 radacina de telina
  • 5 frunze cimbru
  • 3 frunze rozmarin
  • 4 cepe medii
  • 1 praz
  • 4 gulii
  • 200 g smochine uscate
  • 2 kg pulpe de miel
  • 4 pere
  • piper negru boabe
  • 1 sfecla rosie
  • 1 steluta anason
  • 2 fire busuioc pentru decorat
  • 500 g zahar
  • 1 l apa
  • sare
  • 130 ml ulei masline
  • 2 capatani de usturoi
  • 400 ml vin alb

Cum se prepara

Pasul 1: Curat de grasime pulpa de miel. Spal morcovul, telina si ceapa si le tai bucati mari. Rup in mana rozmarinul si cimbrul, tai in jumatate capatanile de usturoi. Masez bine carnea cu un amestec de ulei de masline, piper negru zdrobit si sare. In tava pentru cuptor, pun vinul alb, legumele (morcov, 2 cepe, telina), usturoi, rozmarin, cimbru si dafin, asez pulpa peste ele si dau la cuptor, la 180 grade C, timp de 1 ora si jumatate. Scot, acopar totul cu staniol si mai las la cuptor 45 de minute, pana cand mielul se rumeneste.

Pasul 2: Prepar siropul. Intr-o craticioara pun un litru de apa, 500g de zahar, anason si ienibahar. Curat, rad si adaug sfecla rosie. Las pe foc mic 25 de minute, pana cand obtin un sos roze. Adaug perele taiate in jumatate, fara samburi, si le las, tot la foc mic, pana cand se inmoaie bine. Dau deoparte craticioara.

Pasul 3: Curat gulia, prazul si cepele. Tai gulia in jumatate, las prazul intreg (sau, daca e mare, il tai in doua), las cepele intregi. Incalzesc apa cu sare, fierb gulia, dupa 10 minute pun ceapa, iar dupa alte 15 minute, prazul. Le fierb pana se inmoaie, le scot si tai si ceapa in jumatate. Intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline pun gulia cu fata plata in jos, ca sa faca crusta, adaug ceapa si asezonez cu sare. Pun in tigaie si smochinele uscate, naturale, cat sa se rumeneasca un pic.

Pasul 4: Scot mielul din cuptor. Strecor legumele in sita. Asez pe un platou mielul, pun peste el jumatatile de gulie si ceapa, prazul, smochinele si decorez cu perele in sos. Sosul roze ramas de la pere poate fi servit separat.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Toamna aduce -  Vinete umplute cu carne si sos picant

Toamna aduce - Vinete umplute cu carne si sos picant

Creata de Marioara Silvia · 161 afisari
PUI GUSTOS,  ÎN STIL ITALIAN

PUI GUSTOS, ÎN STIL ITALIAN

Creata de Silvia · 183 afisari
PUI PICCATA- un deliciu de la prieteni

PUI PICCATA- un deliciu de la prieteni

Creata de Silvia · 119 afisari
Friptura de porc - Deliciu caramelizat

Friptura de porc - Deliciu caramelizat

Creata de Mirela · 147 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

Creata de Dulceata22 · 1.6k afisari
Tagliatelle cu ineluse de legume

Tagliatelle cu ineluse de legume

Creata de Marioara Silvia · 215 afisari
Aperitiv cu aluat crocant si legume

Aperitiv cu aluat crocant si legume

Creata de Marioara Silvia · 228 afisari
Frigarui cu sos picant de iaurt

Frigarui cu sos picant de iaurt

Creata de Marioara Silvia · 221 afisari
Retete recomandate
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Reteta postata de Marcela  · 
Reteta postata de  Marcela  ·  185 afisari
Tort Diplomat
Reteta postata de @bombonica  · 
Reteta postata de  @bombonica  ·  1.7k afisari
Sarmale cu carne de pasăre
Reteta postata de Elena  · 
Reteta postata de  Elena  ·  1.7k afisari