La micul dejun, cu lapte sau ceai sunt excelente pentru scolari.
Gistoase si usor de preparat.
Pasul 1: Intr-un bol, amesteca, folosind o lingura, jumatate din cantitatea de faina, laptele, sarea si zaharul, pana se omogenizeaza.
Pasul 2: Adauga untul, drojdia proaspata maruntita, restul de faina si framanta pana cand se formeaza o minge de aluat.
Pasul 3: Acopera vasul cu o carpa curata si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora.
Pasul 4: Framanta aluatul rapid, adauga fulgii de ciocolata si amesteca.
Pasul 5: Formeaza bile mici din aluat si asaza-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Pasul 6: Separa galbenusul de albus si amesteca-l cu o lingura de apa rece. Cu o pensula, unge painicile cu acest amestec.
Pasul 7: Coace-le timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 200°C.