Paine irlandeza cu stafide si chimen
Paine irlandeza cu stafide si chimen

Ingrediente

  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 500ml lapte bătut
  • 3 linguri semințe de chimen
  • 1 ou
  • 1kg faină
  • 500g stafide
  • 1 linguriță cu varf de sare
  • 1 cană zahar
  • 150g unt

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul si ungeți cu unt o tava cu laturi înalte.

Amestecati bine, faina, zaharul, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu intr-un bol mare

Adăugați la aluat, untul, stafidele și semințele de chimen.

Intr-un castron mediu, amestecati laptele si oul, dupa care se adaugă la aluat; folosind lingură de lemn, amestecați până când este bine încorporat (aluatul va fi foarte lipicios).

Transferați aluatul în tava pregătită; Folosind un cuțit mic și ascuțit si acoperit de făină, tăiați un X (cam de 1 cm adancime) în partea de sus al aluatului.

Coaceți in jur de 1 oră sau până când o scobitoare introdusă în centru iasa curata. Se scoate si se lasa la racit.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Tăieţei de casă

Tăieţei de casă

Creata de Maria · 891 afisari
Aluat pentru orice tip de plăcintă

Aluat pentru orice tip de plăcintă

Creata de Maria · 645 afisari
Saleuri cu drojdie de bere şi chimen

Saleuri cu drojdie de bere şi chimen

Creata de Maria · 756 afisari
Aluat fraged pentru cornuleţe umplute

Aluat fraged pentru cornuleţe umplute

Creata de Maria · 725 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Salată de vinete cu dovlecei

Salată de vinete cu dovlecei

Creata de Elena · 4.3k afisari
Sarmale de post cu orez si ciuperci

Sarmale de post cu orez si ciuperci

Creata de Marian · 4.2k afisari
Supa de chimen servita cu crutoane

Supa de chimen servita cu crutoane

Creata de Felicia7 · 4.1k afisari
Harissa marocana- Pasta de ardei iute cu rozmarin

Harissa marocana- Pasta de ardei iute cu rozmarin

Creata de Marcela · 2.8k afisari