Pentru Sarbatoarea de Paste, o reteta de oua umplute, gustoasa si foarte usor de pregatit
dar, este foarte gustoasa si daca o preparati periodic pentru familie,
este o reteta sanatoasa cu ingrediente maturale,
Ingrediente
pentru 2 portii :
- 1 ardei gras rosu
- 10 oua
- 5 felii de sunca
- 2 linguri cu maioneza
- 1 lingura cu iaurt gras
- sare, piper alb
- marar verde
Mod de preparare
- Pasul 1: Fierbe ouale in apa cu sare. Decojeste-le, taie-le in jumatati si scoate cu grija galbenusurile si pune-le intr-un castron. Zdrobeste-le cu o furculita.
- Pasul 2: Taie cubulete fine sunca slaba si ardeiul gras si adauga-le peste galbenusuri. Completeaza cu maioneza si, optional, adauga iaurtul. Potrivete gustul cu sare si piper alb proaspat zdrobit.
- Pasul 3: Amesteca usor. Umple fiecare barcuta de albus cu 1-2 lingurite de umplutura si presara deasupra marar verde tocat fin.
- Pasul 4: Pentru un plus de gust, adauga in compozitie fie cativa fulgi de chili, fie putina boia iute sau afumata.