Oua romanesti sau oua posate
Oua romanesti sau oua posate

Cea mai sănătoasă metodă de gătire a oului

Ingrediente

  • 4 oua
  • zeama de lamaie
  • patrunjel tocat
  • unt

Mod de preparare

Se pune o cratita cam de 2 litri cu apa putin mai mult de jumatate, sa fiarba cu o lingurita de sare si o lingura de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul, sa nu se imprastie in apa. Cand clocoteste apa, se trage cratita la o parte, ca sa nu clocoteasca prea tare, si se sparg oula unul cate unul, cu distante intre ele.

Se lasa la foc mic pana se coagoleaza albusul, apoi se scot cu lingura, scurse bine de apa. Se aseaza pe farfurie, iar deasupra se pun bucatele de unt, zeama de lamaie si patrunjel tocat.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 1.0k afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 941 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 436 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 530 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 4.1k afisari
FRITATTA pentru micul dejun

FRITATTA pentru micul dejun

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Sufleu cu branza

Sufleu cu branza

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Chiftele cu cartofi si somon

Chiftele cu cartofi si somon

Creata de Silvia · 2.7k afisari