Bogată in proteine, antioxidanți si minerale, aceasta omletă oferă tot necesarul zilnic din aceste substanșe nutritive. Vegetalele cu frunze verzi fac parte din alimentele antiîmbătrânire, fiind de folos pentru sănătatea pielii, intărirea oaselor si vigoarea organelor, în special a inimii.
Pentru 2 porții
Într-o cratiță de mărime mijlocie încingeți 1 lingurița de ulei, la foc mediu. Căliti usturoiul circa 1 minut. Adaugați spanacul și ceapa verde si gătiti totul timp de 3 minute, amestecând frecvent, pâna ce spanacul s-a inmuiat și este fraged. Adăugați putin piper si puneți cratița deoparte, acoperită.
Într-un castron de mărime potrivită combinați ouăle, oregano (sau busuioc) și puțin piper si amestecați bine cu un tel. Într-o tigaie pentru omlete îngingeți restul de ulei, la foc moderat. Se toarna ouăle batute si se amesteca ușor, până cand acestea incep să se inghege. Adăugati parmezanul si spanacul și mai lasați 3-4 minute sau până ce omleta este facută.