O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR
O CINA DE POVESTE - CORDON BLEU DE PUI LA CUPTOR

Daca doriti sa impresionati pe cei dragi, atunci neaparat trebuie sa gatiti aceasta reteta de poveste.
Usor de preparat, economica, dar, deosbit de gusoasa si cu stil.
ESTE SANATOASA DEOSARECE SE PREPARA LA CUPTOR SI ESTE UN DELICIU PENTRU TOATA FAMILIA.

Ingrediente

  •  2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare)
  •  4 felii cașcaval
  •  4-6 felii de șuncă (circa 80 g)
  •  1 ou
  •  2 linguri de făină
  •  pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, să fie mai crocant) + ulei/unt topit

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
  • Combină pesmetul /pâinea uscată fărâmițată cu puțin ulei/unt topit într-un bol. Împrăștie-le pe fundul unei tăvi și dă-le la prăjit în cuptorul încins pentru 3 minute. Scoate-le imediat și pune-le într-un bol.
  • Taie transversal fiecare piept de pui (crestează un buzunar). Împăturește fiecare felie de brânză o dată și bagă 2 felii în fiecare pui. Fă la fel cu feliile de șuncă. Prinde cu scobitori să nu pirzi umplutura. Asezonează cu sare și piper.
  • Bate oul cu făina. Dă bucățile de pui prin mixtura de ou și apoi prin pesmet. Pune-le pe tavă și stropește-el ușor cu ulei/unt topit. Dă la cuptor 25-30 de minute sau până când observi că sunt aurii la exterior și bine pătrunse. Lasă la răcit 5 minute înainte de servire.

  • O porție de cordon bleu de pui la cuptor poate fi servită în orice moment al zilei împreună cu o salată de legume, cu murături sau chiar un piure de cartofi.


Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Cotlet de porc natur

Cotlet de porc natur

Creata de Maria · 445 afisari
Cotlet de porc sau vițel pane

Cotlet de porc sau vițel pane

Creata de Maria · 406 afisari
Tochitură muntenească

Tochitură muntenească

Creata de Maria · 484 afisari
Tochitură moldoveneacă

Tochitură moldoveneacă

Creata de Maria · 463 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 2.9k afisari
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 3.0k afisari
Rulada cu sunca

Rulada cu sunca

Creata de Marian · 3.0k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 3.1k afisari