Reteta de negresa cu banane se pregateste rapid si este delicioasa.
Negresa cu banane contine ingrediente vegetale, deci este potrivita in perioada postului
Pentru a pregati aceasta reteta de negresa cu banane, incepe prin a incalzi (intr-o cratita) laptele de cocos, adauga apoi deasupra untul de cacao, pudra de roscove si zaharul de cocos, amestecand pana zaharul se dizolva si obtii un sos de ciocolata omogen.
Intr-un blender vertical, mixeaza fin migdalele, pana obtii cantitatea necesara de faina de midgale.
Preincalzeste cuptorul la 200o C.
Paseaza bine banana, intr-un bol incapator, apoi toarna deasupra ei ingredientele lichide (aquafaba, esenta de rom si sosul de ciocolata) si cerne deasupra ingredientele uscate (faina integrala de grau, faina de migdale, scortisoara, praful de copt si putina sare).
Toaca miezul de nuca in bucati cat de mici vrei, adauga-l in compozitia de negresa cu banane, amesteca pana o omogenizezi, apoi toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace negresa cu banane la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca pe un gratar, scoate-o din tava si taie-o in cuburi, romburi sau felii, dupa preferinte.
Observatii reteta Negresa cu banane
Ingredientele din aceasta reteta de negresa cu banane sunt suficiente pentru o forma rotunda cu diametrul de 20 cm sau una patrata, de 20x20cm.
Poti inlocui aquafaba din reteta cu 2 linguri de seminte de in lasate la inmuiat in 6 linguri de apa sau 2 linguri de agar agar lasate la inmuiat in 4 linguri de apa.