Curătăm cartofii de coaja.Tăiem rondele, cartofii, vinetele si dovleceii le taiem felii, apoi, prajim toate feliile si le lasam la scurs
Într-o cratiță punem la prăjit în puțin ulei o ceapă tăiată mărunt, doi căței de usturoi și un ardei tăiați mărunt.
Adaugam apoi carnea si o lăsăm puțin să se facă în ulei. Punem acum 150 ml suc de roșii, un păhăruț de vin, puțina sare, piper, 1 ou, putin patrunjel tocat, amestecam putin iar apoi acoperim cratița și lăsăm la foc potrivit aproximativ 20 de minute.
Într-o tava unsă cu puțin unt așezăm un strat de cartofi iar peste ei punem un strat de carne, peste carne punem un strat de vinete și din nou un strat de carne. Ultimul strat va fi de dovlecei și cartofi. Pe deasupra turnam un strat consistent de bechamel. Puteti rade putin cascaval pe deasupra.
Se ține la cuptor între 45 de minute și 1 oră pana ce musakaua este frumos rumenită.