Musaka delicioasă cu carne tocată vinete, cartofi și dovlecei
Musaka delicioasă cu carne tocată vinete, cartofi și dovlecei

Ingrediente

  • 3 vinete,
  • 4-5 cartofi,
  • 2-3 dovlecei
  • un ardei
  • 150 ml suc de roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 150 g carne tocată de porc amestaeact cu vită
  • sare
  • piper
  • un păhărel de vin
  • 1 ou
  • pătrunjel tocat
  • puțin unt
  • bechamel

Mod de preparare

Curătăm cartofii de coaja.Tăiem rondele, cartofii, vinetele si dovleceii le taiem felii, apoi, prajim toate feliile si le lasam la scurs

Într-o cratiță punem la prăjit în puțin ulei o ceapă tăiată mărunt, doi căței de usturoi și un ardei tăiați mărunt.

Adaugam apoi carnea si o lăsăm puțin să se facă în ulei. Punem acum 150 ml suc de roșii, un păhăruț de vin, puțina sare, piper, 1 ou, putin patrunjel tocat, amestecam putin iar apoi acoperim cratița și lăsăm la foc potrivit aproximativ 20 de minute.

Într-o tava unsă cu puțin unt așezăm un strat de cartofi iar peste ei punem un strat de carne, peste carne punem un strat de vinete și din nou un strat de carne. Ultimul strat va fi de dovlecei și cartofi. Pe deasupra turnam un strat consistent de bechamel. Puteti rade putin cascaval pe deasupra.

Se ține la cuptor între 45 de minute și 1 oră pana ce musakaua este frumos rumenită.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Chifteluţe din ciuperci

Chifteluţe din ciuperci

Creata de Maria · 591 afisari
Sarmale de orez cu ciuperci

Sarmale de orez cu ciuperci

Creata de Maria · 649 afisari
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Creata de Maria · 617 afisari
Ciuperci uscate cu smântână

Ciuperci uscate cu smântână

Creata de Maria · 635 afisari