Musaca de cartofi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 500 g carne de porc sau carne tocată dacă nu aveţi maşină de tocat
  • 2 ouâ
  • 3 cepe
  • verdeaţă
  • 2 linguri grăsime
  • 2 linguri bulion
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se înăbuşă ceapa tăiată mărunt, se adaugă carnea tăiată, se înăbuşa împreună picurând câte puţină apă rece, se mai trece odată prin maşina de tocat carne, se amestecă cu un ou întreg, se adaugă verdeaţă şi sare. Se amestecă bine.

Cartofii tăiaţi felii rotunde se prăjesc la foc iute sau se fierb şi se aşază într-o cratiţă un rând de cartofi, un rând de carne, bulion sau roşii, şi se termină cu un rând de cartofi. se umple cu apă sau ce zeamă de carne şi se pune la cuptor.

Se lasă până ce scade bine şi se toarnă pe deasupra un ou întrg bătut.

Se mai lasă la cuptor până se încheagă oul şi se serveşte cu iaurt sau cu smântână.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 488 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 602 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 467 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 409 afisari