Zmeura se spala si se scurge.
Intr-un vas, se topeste untul pe baie de aburi si apoi in el se topeste ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la racit.
Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul, in jur de 7 minute.
Se adauga ciocolata topita in compozitie, se amesteca bine.
Se pune si faina (cantarita si apoi cernuta) si din nou amestecam, pana se omogenizeaza.
Daca vom folosi forme de silicon, le vom aseza din timp in tava de cuptor si numai dupa acest pas le vom umple.
Formele le vom unge cu unt si apoi vom turna in ele aluatul care este destul de fluid (ne putem ajuta de o lingura).
Punem cate 3 bucati de zmeura in mijloc (bine scurse de apa).
Coacem la cuptorul incins la 210°C. Acum timpul va depinde de cuptor, dupa 15 minute le urmarim si daca sunt frumos crescute si tari deasupra, putem face testul cu scobitoarea pe margine (nu in mijloc, sa nu ne pacalim).
Luam prajiturile, le lasam putin la racit si le scoatem usor din forme.