Moelleux au chocolat cu zmeura
Moelleux au chocolat cu zmeura

Moelleux au chocolat cu zmeura

Reteta postata de Mary  · 
Mary   Deserturi   36 afisari
 36 afisari

Ingrediente

  • 300 gr zmeura
  • 6 buc ou
  • 250 gr zahar brun
  • dupa gust esenta de vanilie
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 150 gr faina
  • 200 gr unt
  • dupa gust miere

Mod de preparare

Zmeura se spala si se scurge.

Intr-un vas, se topeste untul pe baie de aburi si apoi in el se topeste ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul, in jur de 7 minute.

Se adauga ciocolata topita in compozitie, se amesteca bine.

Se pune si faina (cantarita si apoi cernuta) si din nou amestecam, pana se omogenizeaza.

Daca vom folosi forme de silicon, le vom aseza din timp in tava de cuptor si numai dupa acest pas le vom umple.

Formele le vom unge cu unt si apoi vom turna in ele aluatul care este destul de fluid (ne putem ajuta de o lingura).

Punem cate 3 bucati de zmeura in mijloc (bine scurse de apa).

Coacem la cuptorul incins la 210°C. Acum timpul va depinde de cuptor, dupa 15 minute le urmarim si daca sunt frumos crescute si tari deasupra, putem face testul cu scobitoarea pe margine (nu in mijloc, sa nu ne pacalim).

Luam prajiturile, le lasam putin la racit si le scoatem usor din forme.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Tort cu cremă de zmeura

Tort cu cremă de zmeura

Creata de Iulia · 9 afisari
Tort de morcovi și alune de pădure

Tort de morcovi și alune de pădure

Creata de Claudia_1 · 16 afisari
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Creata de Raluca · 17 afisari
Îngheţată în 4 culori

Îngheţată în 4 culori

Creata de Maria · 28 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Tartă cu fructe și  vanilie

Tartă cu fructe și vanilie

Creata de Maria · 20 afisari
Cornuleţe cu iaurt

Cornuleţe cu iaurt

Creata de Mary · 25 afisari
Compot cu fructe şi rom

Compot cu fructe şi rom

Creata de Iulia
Prăjitură cu buline

Prăjitură cu buline

Creata de Dulceata22