Mazăre cu măsline și arpagic
Mazăre cu măsline și arpagic

Ingrediente

  • 600 g mazăre boabe verde
  • 400 g arpagic
  • 100 g unt
  • 30 g făină
  • 50 g zahăr
  • 150 g măsline
  • 1/2 lămâie

Mod de preparare

Mazărea se fierbe în apă clocotită, se strecoară și se pune peste arpagicul curățat și înăbușit cu o parte din unt.


Din restul de unt, zahăr și făina se prepară sosul astfel: se pune într-o cratiță mică unt, zahăr și se ține pe foc mestecând; când zahărul începe să se caramelizeze se adaugă făina și se stinge cu 2 pahare de zeama în care a fiert mazărea.


Se adaugă măslinele opărite, se potrivește la gust de sare și se mi ține la foc până ce scade sosul și devine potrivit de legat.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Ciuperci cu smantana si marar

Ciuperci cu smantana si marar

Creata de Marian · 45 afisari
Ardei umpluţi cu orez

Ardei umpluţi cu orez

Creata de Maria · 137 afisari
Roşii umplute cu orez

Roşii umplute cu orez

Creata de Maria · 95 afisari
Dovlecei umpluţi cu zarzavat

Dovlecei umpluţi cu zarzavat

Creata de Maria · 66 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Creata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Creata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Mancare picanta de linte rosie,

Mancare picanta de linte rosie,

Creata de Marioara Silvia · 2.2k afisari
Humus de linte rosie

Humus de linte rosie

Creata de Marioara Silvia · 2.1k afisari