Mazare bătută
Mazare bătută

Mazare bătută

Reteta postata de Maria  · 

Mazăre bătută pentru șase porții

Ingrediente

  • 400- 500 g mazăre uscată
  • 300 g ceapă
  • 120 ml ulei
  • 4-5 cătei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Se alege mazărea și se pune în apă rece ca să se înmoaie, apoi se scurge de apă și se pune la fiert în apă rece fără sare. Se fierbe pe foc domol pănă ce este bine fiartă, după care se trece prin sită.

Se pune piureul de mazăre într-un castron, se bate cu un tel până ce devine spumos, se adaugă usturoi pisat cu sare și strecurat, bătându-se în continuare cu telul și adaugând în continuare câte puțin ulei (în total 60 ml).

Dacă piureul este prea gros, se adaugă zeama de la fierul mazării. Se servește cu ceapă prăjită în restul de ulei pusă deasupra.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Vinete coapte în saramură

Vinete coapte în saramură

Creata de Raluca · 483 afisari
Spanac delicios cu parmezan

Spanac delicios cu parmezan

Creata de Felicia7 · 364 afisari
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Creata de Maria · 518 afisari
Spanac cu ouă la cuptor

Spanac cu ouă la cuptor

Creata de Maria · 482 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari
Mancare picanta de linte rosie,

Mancare picanta de linte rosie,

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Humus de linte rosie

Humus de linte rosie

Creata de Marioara Silvia · 2.6k afisari