Marinată de iepure
Marinată de iepure

Marinată de iepure

Reteta postata de Maria  · 

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  •  350 g morcovi
  •  600 g  ceapă
  •  200 g  ţelină
  •  50 g  bulion de roșii
  •  60 g făină
  •  40 g lămâie
  •  20 ml oțet
  •  foi de dafin
  •  150 ml untdelemn
  •  sare și piper după gust

Mod de preparare

Se curăță de vine și de pieliță bucățile de iepure, se spală, se șterg cu un șervet curat, se pun să se călească în undelemnul bine încins, după care se scot și se pun în altă cratiță cu capacul pe ea.

În grăsimea rămasă se prăjesc: ceapa, morcovii, ţelina, toate tăiate fideluţă, se adaugă făina care odată călită se stinge cu bulionul de roșii îndoit cu apă și oțet.

Se pun foile de dafin, sarea și piperul de cuviință.

Se fierb o oră, se strecoară sosul, se toarnă peste bucățile de iepure și se continuă fierberea până când carnea devine moale. Se servește rece cu felii de lămâie.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Gulaş picant

Gulaş picant

Creata de Ionutz · 472 afisari
Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Friptura din carne de vita si glazura din pasta de susan

Creata de Elena · 588 afisari
Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Creata de Claudia_1 · 438 afisari
Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de soté

Creata de Raluca · 400 afisari