Mancare traditionala este gustoasa, usor de prepara si este sanatoasa.
se prepara repede si nu este costisitoare.

Ingrediente

2 portii,

  • 300 g faina de porumb
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 2 fire de cimbru
  • 200 g branza de capra El Pastor, sau ce branza va place,
  • 200 g crema de branza
  • 60 g branza cheddar
  • 30 g hribi uscati sau orice ciuperci aveti, fie proaspete fie uscate sau congelate
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

Pasul 1: Incepe cu ambele focuri in acelasi timp: pune la incalzit untul cu usturoi si cimbru, si ceaunul cu apa si lapte, in portii egale.

Pasul 2: Separat, intr-un vas, pune hribii uscati la rehidratat in apa fierbinte.

Pasul 3: Untul trebuie sa stea la foc foarte mic, sa se infuzeze usturoiul. Dupa cateva minute, arunca in tigaie crengutele de cimbru verde, sa-si lase si ele aroma

Pasul 4: Intre timp, in ceaunul de mamaliga, in apa si laptele fierte, punem faina de porumb si un praf de sare. Dupa ce fierbe bine faina, adauga untul, crema de branza, branza de capra si branza cheddar. Ideal e sa obtii o consistenta absolut cremoasa, aproape curgatoare.

Pasul 5: In tigaia cu unt aromatizat, pune feliile de hribi rehidratati si rumeneste-i putin, pana capata gust si luciu. Asaza-i deasupra fiecarei portii de mamaliga cremoasa, presara si frunze de cimbru deasupra.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 295 afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 280 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 191 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 257 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 3.8k afisari
Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

Ciorbă de sfleclă roșie cu colțunași umpluți cu ciuperci

Creata de Dulceata22 · 3.7k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.0k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari