Supa este un deliciu in orice sezon. Este ideala pentru copilasi deoarece are multe vitamine.
Usor de preparat si economica.
Pentru vegetarieni este ideala.
Ingrediente
- 300 gr linte (galbena sau rosie)
- 100 gr porumb din conserva
- 1 ceapa medie
- 2 morcovi mai mici
- 3 catei usturoi
- 3/4 lingurita curry praf
- 1 lamaie bio
- 1 lingura ulei
- sare
Pentru servit
restul de porumb din conserva (185 gr)
2 linguri pinoli
fulgi de chili dupa gust
3 linguri ulei
Portii: 5
Mod de preparare
- in uleiul incins se adauga ceapa tocata cubulete marunte si morcovii taiati felii subtiri. Se soteaza pana ceapa se inmoaie, cam 5 minute, fara sa o lasati sa se rumeneasca.
- Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga curry si porumbul si se amesteca bine. Se adauga lintea (spalata in mai multe ape) si 1.5 l apa.
- Se aduce la fierbere si apoi se fierbe la foc mic pana lintea si morcovii sunt facuti (cca 20 minute). Catre final se adauga 1.5 lingurite sare (sau dupa gust).
- Cu polonicul se scot solidele din supa intr-un blender. Se adauga si putina supa. Se mixeaza 2 minute, sa devina piure fin. Treptat se adauga restul de supa si mixati pana aveti consistenta dorita (daca puneti toata supa va fi mai subtire la inceput, dar la reincalzire se va ingrosa).
- Adaugati coaja rasa de la lamaie si sucul. Amestecati si dregeti de sare.
- In momentul servitii incingeti uleiul si adaugati boabele de porumb, pinoli, putina sare si fulgi de chili dupa gust (am pus piment d'espelette). Lasati doar pana se infierbanta toate.
- Serviti supa calda in boluri cu cate 1 lingura de topping si putin ulei din tigaie.
Gustos si sanatos !