Este un preparat intens aromat, cu linte verde sau maro, pe care il intalnim in traditia culinara araba sau cea indiana, dar care poate fi obtinut simplu in orice bucatarie.
La noi se foloseste foarte mult lintea in perioadele de post, dar, este un aliment sanatos pentru copii in toata perioada anului.
Ingrediente (pentru 2 portii):
Lintea se fierbe in apa timp de 15 minute, fara a fi lasata sa se inmoaie complet, timp in care putem pregati orezul. Ceapa se amesteca cu faina si sarea pe o farfurie, dupa care se introduce intr-o tigaie in care am incins uleiul. Scoate bucatile de ceapa pe un bol tapetat cu hartie.
Dupa ce ai incheiat cu ceapa, prajeste usor si semintele de coriandru, peste care poti adauga uleiul de masline, orezul, scortisoara, curcuma, zaharul, sarea si piperul. Amesteca totul bine, apoi adauga lintea, acopera cu apa, si lasa intreg continutul sa mai fiarba pentru aproximativ 20 de minute. In farfurie, rondelele de ceapa pregatite anterior vor fi adaugate deasupra orezului cu linte.
Acest preparat poate fi consumat in combinatie cu friptura sau cu ayran (bautura din iaurt, sare si menta).