Lintea se poate folosi la orice mancare,de post dar, se poate pune si la o ciorbita sau mancarica cu afumatura, asa cum ne place noua romanilor.
O cana de linte contine aproximativ 230 de calorii si substante nutritive care contribuie la mentinerea unui stil de viata sanatos:
Sursa excelenta de fibra: o cana de linte rosie contine aproximativ 40 de grame de carbohidrati, din care 15 grame sunt fibre; aceasta valoare este egala cu 44% din necesarul zilnic de fibre pentru barbati si 53% pentru femei;
Bogata in proteine: o cana de linte rosie contine 17,8 grame de proteine, care reprezinta 32% din nevoia zilnica a barbatilor si 38% din cea a femeilor;
Bogata in vitaminele B: lintea rosie contine vitamina B6, acid pantotenic (vitamina B5), tiamina (vitamina B1) si mai ales vitamina B9, cunoscuta ca acid folic, pe care corpul o foloseste pentru a-ti oferi energie;
Sursa buna de fier: o cana de linte rosie contine 6,6 miligrame de fier, echivalentul a 82% din necesarul zilnic pentru b
Legumele se taie marunt si se prajesc usor intr-o tigaie cu putin ulei, dupa care se adauga apa, lintea, bucatile de carne, sarea si piperul.
Se fierbe totul la foc mic vreme de aproximativ 45-50 de minute, iar spre final, cu 2-3 minute inainte de opri focul,
se adauga sucul de rosii si faina amestecata cu putina apa.
Este un preparat delicios si gustos !!