LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ
LEBĂR DE CASĂ – REȚETA TRADIȚIONALĂ

Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete pentru masa de Crăciun. Aici ai cea mai simplă și răspândită rețetă, dacă o respecți o să îți iasă un lebăr atât de bun, nu vei mai cumpăra vreodată făcut de alții!

Ingrediente

  • 1 ficat porc
  •  2 plămâni
  •  1 plină
  •  200 g carne grasă de pe guşa porcului
  •  sare
  •  piper
  •  cimbru
  •  1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Mod de preparare

1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.

2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat.

Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

3. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc.

Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

este un deliciu pentru masa de sarbatori !

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Humus clasic delicios

Humus clasic delicios

Creata de Andreea Mateias · 1.0k afisari
Aperitiv gustos Amelie

Aperitiv gustos Amelie

Creata de Cristina · 941 afisari
Chifteluţe cu ciuperci

Chifteluţe cu ciuperci

Creata de Marian · 434 afisari
Aperitiv din morcovi cu iaurt

Aperitiv din morcovi cu iaurt

Creata de Dulceata22 · 525 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Spaghete cu carne de porc

Spaghete cu carne de porc

Creata de Dulceata22 · 4.1k afisari
Specialitate ceha cu muschi de porc

Specialitate ceha cu muschi de porc

Creata de Senin · 4.1k afisari
Chiftele de ficat

Chiftele de ficat

Creata de Soffia · 4.0k afisari
Hamburgeri

Hamburgeri

Creata de Mirela · 2.8k afisari